Om Daniel

Bakom Cuba con Daniel står Daniel Suarez, ursprungligen från Kuba, men bosatt i Sverige sedan över 15 år. Daniel drivs av en passion att dela med sig av sitt hemlands mångfacetterade karaktär och skönhet, samtidigt som han gynnar landets befolkning. Hans expertis och personliga engagemang kommer att göra din resa till Kuba oförglömlig och autentisk. 

Daniel växte upp i städerna Havanna och Holguin, men har även tillbringat mycket tid på landsbygden utanför Holguin, där hans familj hade bondgård. Som 23-åring flyttade Daniel till Sverige och han har kommit att bli svensk på många sätt (speciellt fika och långa vinterpromenader är favoriter). Samtidigt har han en djup förankring i Kubas kultur, och tillbringar minst en månad per år i sin lägenhet i Havanna. I Sverige har Daniel det senaste decenniet arbetat med frågor som rör hiv och hbtq. Han bor med sin man i Stockholm.

Varför välja Cuba con Daniel?

Personanpassat och flexibelt: Daniel tror på att varje resa ska vara unik. Han skräddarsyr resan efter dina önskemål, oavsett om du är intresserad av kultur, historia, musik eller avkoppling på paradisstränder. Det spelar ingen roll om du reser ensam, som par eller om ni är en grupp – Daniel skapar en resa som passar just dig. Han blir dessutom din personliga guide under hela resan.

Autentiskt: Daniel strävar efter att ge dig autentiska upplevelser bortom turistfällorna. Utforska Kubas dolda pärlor och träffa lokalbefolkningen för en genuin inblick i det kubanska livet. Daniels djupa kunskap om Kuba ger dig upplevelser som bara en lokalinvånare kan erbjuda.

Säkert: Kuba är ett säkert land att resa i, men med Daniels lokalkännedom kan du känna dig extra trygg. Alla resor (utom provåkning av gammal amerikansk bil) görs i moderna bilar med bilbälte och AC. 

Hbtq-vänligt: Kuba är ett av de mest öppna länderna i regionen och ett säkert resmål för dig som är hbtq-person. Daniel är själv gay och har stor kunskap om Kubas hbtq-community och gaykultur.